Rabu, 11 Ogos 2010

Puasa oh Puasa!!!

Salam Ramadhan buat sahabat2 sekalian... lama dah tak berposting..

Selamat menyambut puasa untuk semua yang berpuasa.. yang tak puasa tu bawak2 la puasa rukun Islam tu!! Wajib pada semua yang menganut Agama Islam!

Ingin memohon ampun dan maaf kalau ada posting2 yang menyinggung mana-mana pihak. Ia bukan disengajakan.

Bulan Ramdhan ni buatlah berbanyak2 kebaikan kerana dalam bulan ini berbagai2 ganjaran yang dijanjikan Allah dan janji Allah adalah sebaik-baik janji... InsyaAllah

salam Ramadhan...

Khamis, 5 Ogos 2010

Antara BoDOH dan BERANI!!!


Nilaikan lah sendiri... adakah aksi remaja ini Berani atau Bodoh tahap cipan...






























Dari sumber remaja ini adalah dari Russia dah aksi ini dilakukan sekitar tahun 2009... Harap kawan pembaca sekalian jangan ditiru aksi ini ye... sebab apa? sebab ketinggian landasan antara tempat lain adalah tidak sama.. ada tinggi ada rendah silap2 hancur lebur jadinya...

Rabu, 4 Ogos 2010

PONTIANAK??? SERAMNYA!!

Member aku post kan dalam dia punya FB... ni aku uploadkan video pasal pontianak yang dipercayai berada di Km 42 Bukit Tinggi menghala ke Kuantan.. Kalau tengok awal2 takde apa-apa tapi sekali terbang daa... meremang jugak bulu tengkok ni...



video

saksikan sendiri dan nilaikan nya... seerraaammmm..

p/s: Aku tak pasti sama ada ia benar atau palsu..

Terliur Dengan EVO? Jangan Risau!!


Kepada peminat2 Evo yang kurang mampu macam saya ni.. jangan risau sebab apa?

Sebabnya Proton akan keluarkan pengganti WAJA versi sporty sebijik macam Evo9... Jgn terluir lagi ok??

Pandangan Belakang....




Pandangan Sisi...




Pandangan Hadapan... Tgk Lampu dia








Yang ni dalam paul tan.. aku ambik dah siap ada Logo lagi...



So amacam?? Dah meleleh ke? tunggu dulu dia nak launch mungkin dalam bulan 10 kot.. Tak tau la nanti harga dia berapa.. Waja sekarang pun dah 60-70k ... Salam

Selasa, 3 Ogos 2010

Kuasa TUHAN Tiada siapa dapat menghalang...

Baru-baru ini dikejutkan dengan ribut di Guatemala. Digemparkan bukan sahaja dengan kematian tetapi dengan kewujudan sebuah lubang 'sink hole' di tengah-tengah simpang jalan dan telah menelan sebuah bangunan 3 tingkat!!!




Guatemala sink hole


Ahli geologist menyifatkan perkara ini berlaku disebabkan air hujan yang menghakis batuan poros di bawah permukaan bumi mengakibatkan pembentukan lubang-lubang 'honey comb'. Ia berlaku dalam berjuta tahun dan dipenuhi dengan lumpur dan pasir dan dipercayai banjir telah menyebabkan lumpur di hakiskan dan melemahkan batuan tersebut maka terjadilah lubang tersebut.



Dalam kejadian runtuhan tersebut dipercayai tiada mangsa terkorban.

Maha Suci Allah!!!

Isnin, 2 Ogos 2010

Hari-Hari Black berry!!!




Wah ada promotion baru la... Digi.Hari-hari Blackberry....


1. Bold






2. Curve






3. Pearl





4. Storm








5. Tour







6. 8800 series






Aku memang pakai DiGi tapi prepaid la. Yang bestnya Digi ni walaupun prepaid kelebihannya baaannyyyaaakkk!!!


Nak Internet tak payah register n prepay.. terus je guna sampai max rm5 dia free terus sehari tu... memang berbaloi.. sebab apa? sebab kalau celcom... kena daftar/prepay dulu dah tu rm6 lagi mahal dan kadang2 servis slow tahap cipan. Rasanya cipan pun tak slow mcm tu kot... Maxis memang takde yang ada cuma untuk black berry je... tak boleh dgn phone lain.. dan tak boleh buat modem!! so limit lah penggunaannya!!

Yela kan.. aku paste comparison chart yang aku dapat..



pandai-pandai korang nak pilih servis Telco mana.. bagi aku DiGi mmg best!!

High Speed Camera!

Berbagai-bagai high speed camera yang berada di pasaran antaranya:




ada banyak sangat la... sebenarnya aku nak share gambar2 yang berjaya diambil oleh high speed camera ni.


Menarik jugak kalau ambil gambar dengan high speed camera ni...





















The Magnificence of High Speed Photography (40 pics)



The Magnificence of High Speed Photography (40 pics)



The Magnificence of High Speed Photography (40 pics)


The Magnificence of High Speed Photography (40 pics)


The Magnificence of High Speed Photography (40 pics)


The Magnificence of High Speed Photography (40 pics)



The Magnificence of High Speed Photography (40 pics)



The Magnificence of High Speed Photography (40 pics)



Ada banyak lagi.. cuma yang ni je mampu aku nak share!!!...